Στήριξη Οικογενειών (Κούτες Αγάπης)

Αυτή την στιγμή έχουμε φτάσει τις 100 οικογένειες και καθιερώσαμε κάθε 15 μέρες να τις επισκεπτόμαστε και να τις στηρίζουμε με τρόφιμα, απορρυπαντικά και άλλα είδη ανάγκης.

Οι οικογένειες αυτές τα προηγούμενα χρόνια είχαν αξιοπρεπείς εργασίες, έσοδα, και συντηρούσαν με τον καλύτερο τρόπο την οικογένειά τους. Λόγω της οικονομικής κρίσης, της ολοένα και αυξανόμενης ανεργίας, οι οικογένειες αυτές έγιναν ευάλωτες μονάδες στην κοινωνία, οι οποίες με τα πρώτα χτυπήματα της μοίρας, ασθένειες, νοσοκομειακά έξοδα, απώλειες συντάξεων, νέα τέκνα, ανίατες ασθένειες, ατυχήματα και πολλά άλλα, βρέθηκαν κάτω από τα όρια της φτώχειας, της πείνας και της ανέχειας.

Μπορέσαμε να γνωρίσουμε πολλές από αυτές με την βοήθεια των συνανθρώπων μας, και ήταν τιμή μας που μας άνοιξαν τα σπίτια τους και μοιράστηκαν μαζί μας τον πόνο και τα προβλήματά τους. Έτσι ξεκινήσαμε να συλλέγουμε κάθε βδομάδα τρόφιμα, ρούχα και είδη πρώτης ανάγκης και να φτιάχνουμε κούτες με τα βασικά αυτά προϊόντα που αποτελούν βασική βοήθεια και στήριξη για της οικογένειες αυτές.

Οι περισσότερες από αυτές τις οικογένειες βρίσκονται στις περιοχές του Καματερού, του Μενιδίου, του Κόκκινου Μύλου, στην περιοχή της Χασιάς, στο Ολυμπιακό Χωριό, στους Αγίους Αναργύρους, στα Καλύβια, στην Νέα Ζωή, και σε άλλες περιοχές.

Σε πρώτη φάση, την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων, μοιράστηκαν στο κέντρο ημερήσιας φροντίδας «Η Αργώ» που φροντίζει παιδιά με ειδικές ανάγκες και στο ναό του Αγίου Ιωάννη Ρέντη που είχαν συγκεντρωθεί οικογένειες, 90 κούτες με είδη πρώτης ανάγκης.

Ακολούθησε μέσα στο μήνα Ιανουάριο 2018 επίσκεψη σε 20 σπίτια Ελληνικών οικογενειών, πόρτα πόρτα. Είχαμε την ευκαιρία να έλθουμε σε επαφή με τους ανθρώπους, τις ανάγκες τους, και να διαπιστώσουμε από μόνοι μας το μέγεθος των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν. Αυτή η δράση συνεχίστηκε σταθερά σε όλη τη διάρκεια του έτους. Ανταποκρινόμενοι και στις ανάγκες νέων οικογενειών αυξήσαμε την προσφορά και σε κούτες και σε συχνότητα διανομής.

Μετά από έκκληση της Ελληνικής Εταιρείας για την Σκλήρυνση Κατά Πλάκας, ανταποκρίθηκε η ομάδα μας και ξεκίνησε να διανέμει σε μηνιαία βάση «κούτες αγάπης» με είδη πρώτης ανάγκης στο χώρο του συλλόγου τους.

Αυτή την στιγμή έχουμε φτάσει τις 100 οικογένειες και καθιερώσαμε κάθε 15 μέρες να επισκεπτόμαστε με τρόφιμα, ρούχα, απορρυπαντικά και άλλα είδη ανάγκης, στις οικογένειες αυτές αλλά και να γνωρίζουμε καινούριες. Αυτό μας διασφαλίζει ότι τα πράγματα που συλλέγονται και μοιράζονται με αγάπη πιάνουν τόπο και καλύπτουν πραγματικές ανάγκες. Πέρα όμως από το υλικό μέρος, ήταν ιδιαίτερα σημαντική η ζεστασιά της ανθρώπινης επαφής και η συμπαράσταση που ένιωσαν αυτοί οι άνθρωποι. Αυτό μας οδήγησε στην απόφαση να στηρίζουμε σε σταθερή και μόνιμη βάση αυτές τις οικογένειες, μέχρι να ορθοποδήσουν με αυτόν και με καινούριους τρόπους που θα προκύψουν.

Σε αυτή την προσπάθεια είναι ιδιαίτερα σημαντική και πολύτιμη η έμπρακτη βοήθεια είτε εταιριών – χορηγών όπως ήδη ξεκίνησε η Ευρωχαρτική με απορρυπαντικά, είτε συνανθρώπων μας που θέλουν να βοηθήσουν.

Notice: Test mode is enabled. While in test mode no live donations are processed.

Select Payment Method
Personal Info

Donation Total: 1,00€