Κινητή Νοσοκομειακή Μονάδα

H χώρα μας τα τελευταία χρόνια υποφέρει από την οικονομική κρίση, γεγονός που οδήγησε πολλούς συνανθρώπους σε μια ζωή κάτω από τα όρια της φτώχιας, χάνοντας τη δουλειά τους ή και την κατοικία τους, αδυνατώντας να καλύψουν πλέον ακόμα και τις βασικές τους ανάγκες. Οι πιο ευάλωτες ηλικιακές ομάδες είναι οι ηλικιωμένοι και τα παιδιά. Επιπλέον, αυξήθηκε η είσοδος μεταναστών, που ζουν είτε σε καταυλισμούς είτε στο δρόμο, χωρίς να διαθέτουν τα απαραίτητα για την καλή τους υγεία.

Έχοντας στην καρδιά μας την έννοια της προσφοράς και της στήριξης όλων των συνανθρώπων μας, δημιουργήσαμε μια ολοκληρωμένη κινητή ιατρική μονάδα, με σκοπό να προσφέρουμε πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. Στόχος μας είναι η παροχή ιατρικών υπηρεσιών από ομάδα εξειδικευμένων εθελοντών ιατρών για την πρόληψη των ασθενειών και την αποκατάσταση της υγείας.

Η μονάδα μας είναι πλήρως εξοπλισμένη και διαθέτει:

  • χώρο για την εξέταση ασθενών,
  • καρδιογράφο
  • απινιδωτή
  • αναρρόφηση
  • φορητό υπέρηχο
  • στηθοσκόπια, ωτοσκόπια, πιεσόμετρα, συσκευή μέτρησης σακχάρου αίματος

Η ομάδα των ιατρών που μας πλαισιώνει δωρεάν, αποτελείται από Γενικούς Ιατρούς, Παθολόγους, Παιδίατρους, Γενικούς Χειρουργούς, Γυναικολόγους, Ορθοπαιδικούς και κατά περίπτωση όλους όσους επιθυμούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους από πιο εξειδικευμένες ιατρικές ομάδες. Η ομάδα αυτή θα λαμβάνει το ιστορικό των ασθενών και θα τους εξετάζει κλινικά. Στη συνέχεια, ανάλογα με τα ευρήματα,  θα παρέχει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, κοινωνική συμβουλευτική και ενημέρωση για τα νοσοκομεία στα οποία θα μπορούν να αποτανθούν για περαιτέρω δευτοεροβάθμια ή τριτοβάθμια φροντίδα.

Όραμά μας είναι να ελαφρύνουμε τον πόνο των αναξιοπαθούντων, αλλά και να εμπνεύσουμε και άλλους να αναλάβουν παρόμοιες πρωτοβουλίες που σκοπό έχουν την αποκατάσταση της υγείας και της αξιοπρέπειας των λιγότερων τυχερών στη ζωή.

Όλες μας οι δράσεις έχουν καθαρά φιλανθρωπικό χαρακτήρα, στηρίζονται στην ανιδιοτελή προσφορά των εθελοντών μας και όλες οι υπηρεσίες μας θα παρέχονται εντελώς δωρεάν.

 

Notice: Test mode is enabled. While in test mode no live donations are processed.

Select Payment Method
Personal Info

Donation Total: 100,00€